2o Συμπόσιο Management

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ MANAGEMENT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη φιλόδοξη προσπάθειά του να διοργανώνει κάθε χρόνο, σε διαφορετικό Νομό της περιφέρειας της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος, το Συμπόσιο Επιχειρηματικού Management, ο Σύνδεσμος διοργάνωσε στο Καρπενήσι το 2ο Ετήσιο Επιχειρηματικό Συμπόσιο Management Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Έτσι, μετά το πρώτο εγχείρημα, που είχε γίνει πέρυσι στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, οι εργασίες του φετινού Συμποσίου έλαβαν χώρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2006, στο ξενοδοχείο Avaris, όπου οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να έχουν μία υψηλού επιπέδου επιμόρφωση σε κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της οργάνωσης και της διοίκησης των επιχειρήσεων.

Κεντρικός εισηγητής και του 2ου Συμποσίου ήταν και πάλι, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το πρώτο εγχείρημα του Συνδέσμου, ο κ. Νικόλαος Εμπέογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του ALBA (Athens Laboratory of Business Admimistration).

Τον Κεντρικό εισηγητή του Συμποσίου, προλόγισαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Ευριπίδης Ευλογημένος και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Απόστολος Παπαδούλης, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα και τις πλούσιες γνώσεις του.

Ακολούθως, ο κ. Παπαδούλης αναφέρθηκε στη φιλοδοξία του Συνδέσμου το Επιχειρηματικό Συμπόσιο Management να έχει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή επιχειρηματιών και των στελεχών τους, ώστε κάθε χρόνο να διευρύνεται ο κύκλος της αξιοποίησης της νέας γνώσης και των νέων εργαλείων του Management στις επιχειρήσεις.

Οι εργασίες του Συμποσίου διεξήχθησαν σε μία ευχάριστη και ελεύθερη κατάσταση περιβάλλοντος επιμόρφωσης και επικοινωνίας, με όλους τους συμμετέχοντες να έχουν να εκφράζουν με άνεση τις απόψεις και τις εμπειρίες τους.

Σ΄ αυτό βοήθησε και η προσεκτικά επιλεγμένη και ενδιαφέρουσα θεματολογία του Συμποσίου, η οποία διατήρησε αμείωτη τη προσοχή και το ενδιαφέρον όλων όσοι συμμετείχαν.

Ο κ. Εμπέογλου  κάλυψε τρεις θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:

Οικονομική Ανάπτυξη & Ευημερία: τι είναι ευημερία; πώς μπορούμε όλοι να είμαστε (ή να αισθανόμαστε) πλούσιοι; Το κρίσιμο ερωτηματικό: δημιουργία ευημερίας ή νομή της ευημερίας που δημιουργήθηκε από άλλους;  γιατί η νομή ευημερίας είναι αποτελεσματική στρατηγική μόνο για τους φτωχούς; πώς δημιουργείται ευημερία; γιατί η σκληρή δουλειά δεν αρκεί; Επιχειρηματικότης και παραγωγική αποτελεσματικότης: οι δύο πυλώνες της ευημερίας.

Τι θα πει “είμαι προϊστάμενος”; χρειάζονται πραγματικά οι προϊστάμενοι; τι κάνουν; μπορεί κανείς να μάθει την δουλειά του προϊσταμένου ή είναι θέμα “ταλέντου”; είναι η δουλειά του προϊσταμένου η ίδια σε όλα τα κλιμάκια της ιεραρχίας; τι θα πει “ιεραρχία”; είναι η επιτυχία σε κάποιο επίπεδο της ιεραρχίας επαρκής δικαιολογία για την προαγωγή στο ανώτερο επίπεδο; είναι αλήθεια ότι, όπως λέγεται, στην σύγχρονη εποχή χρειαζόμαστε ηγέτες και όχι managers; ποια είναι η σχέση management και management style? σε τι διαφέρει το έργο του προϊσταμένου σε μία επιχείρηση (δηλ. σε εξ ορισμού οργανισμό με στόχο το κέρδος) από το έργο του προϊσταμένου σε οργανισμούς μη κερδοσκοπικούς και, γενικώτερα, σε οργανισμούς χωρίς ιδιοκτήτη; τι θα πει «τεχνοκράτης»; ποιές είναι οι προϋποθέσεις για την λήψη σωστών αποφάσεων και την σωστή εκτέλεσή τους σε κάθε οργανισμό;

Η διαδικασία των διαρκών βελτιώσεων: τι θα πει ρουτίνα; είναι αλήθεια ότι η ρουτίνα είναι κακό; υπάρχει δοκιμασμένη διαδικασία με την οποία μπορούμε να προσβλέπουμε, με πρακτική βεβαιότητα, στον σχεδιασμό βελτιωμένων ρουτινών; αρκεί η πλήρης τεκμηρίωση των βελτιώσεων που έχουν ενσωματωθεί σε μια βελτιωμένη ρουτίνα για την εξασφάλιση εφαρμογής της; το μάνατζμεντ των ανθρώπων στους οργανισμούς των διαρκών βελτιώσεων.

Οικονομική υποανάπτυξη και πολιτιστική υποανάπτυξη: πως εξηγείται το γεγονός του πλουτισμού του Δυτικού κόσμου; πόσο αναπτυξιακό είναι το σύνθημα “δικαίωμα στην εργασία”; Το μάνατζμεντ ως καταλύτης και παράγων πολιτιστικής και οικονομικής αναπτύξεως.

Το Επίσημο Δείπνο

Το Πρόγραμμα του Συμποσίου περιελάμβανε μετά τον πέρας των εργασιών, την παράθεση Επίσημου Δείπνου στους συμμετέχοντες, το βράδυ της ίδιας ημέρας

Στην διάρκεια του Δείπνου δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωριστούν καλύτερα και να διασκεδάσουν με την συνοδεία της πολύ καλής μουσικής Ορχήστρας που είχε κληθεί για την περίσταση.

Φωτογραφίες από το Συμπόσιο.

2_symposio_1

2_symposio_2

2_symposio_3

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.