Decentralised Training Access to Finance for Innovators
Αποκεντρωμένη εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα "Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση για Καινοτόμες Επιχειρήσεις", η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στην Αθήνα.
Τη συνδιοργάνωση της συνάντησης, ανέλαβαν από κοινού οι εταίροι της ελληνικής κοινοπραξίας Enterprise Europe Network-Hellas, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.
Συμμετέχοντες ήταν Μέλη του Δικτύου που δραστηριοποιούνται στον τομέα των προηγμένων υπηρεσιών σχετικών με την πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση, καθώς και Μέλη του ΕΕΝ, τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις στον τομέα αυτό.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξετάσθηκαν μέθοδοι ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της καινοτομίας, καθώς και πρακτικές εφαρμογής της στις χώρες της ΕΕ. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε συμπεριελάμβανε παρουσιάσεις για τα χρηματοδοτικά εργαλεία seed capital, crowdfunding, depth financing, SmE Instrument κ.α. Η μεθοδολογία της εκπαίδευσης βασίστηκε στο στάδιο ανάπτυξης των εταιρειών που προσεγγίζουν το Δίκτυο για την εξεύρεση χρηματοδότησης. Συμμετείχαν περίπου 25 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία είχαν τη δυνατότητα στα πλαίσια του σεμιναρίου να αναπτύξουν και τη μεταξύ τους συνεργασία.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του EASME. Από το Σύνδεσμο συμμετείχαν τα στελέχη του ΕΕΝ, κυρίες Στ. Βαϊνά, Γ. Φράγκου και Χρ. Ζαρμπούνη.