ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2018

15/12/2018

Δελτίο Τύπου - H περιφερειακή ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της παραγωγής στο επίκεντρο της επίσκεψης ΣΕΒ στο Βόλο

Δελτίο Τύπου (pdf)

15/12/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με ενημερωτική συνάντηση με θέμα: Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων

Δελτίο Τύπου (pdf)

06/12/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επανερχόμενος σχετικά με την αναγκαιότητα παροχής προς τις επιχειρήσεις της δυνατότητας άμεσης και πλήρους αξιοποίησης των ευεργετημάτων που τους παρέχει ο ισχύων Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016.

Δελτίο Τύπου (pdf)

29/11/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Χουλιαράκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει αναδειχθεί από τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα και συνεργάζονται με το λιμάνι του Βόλου και αφορά στην αδυναμία 24ωρης λειτουργίας των υπηρεσιών του Λιμένα.

Δελτίο Τύπου (pdf)

24/11/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ των Διοικήσεων του ΟΛΒ  και του ΣΒΘΚΕ

Δελτίο Τύπου (pdf)

20/11/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση του 14ου Ετήσιου Επιχειρηματικού Συμποσίου του ΣΒΘΚΕ

Δελτίο Τύπου (pdf)

12/11/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με το Υπόμνημα το οποίο απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδοςπρος τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης & Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη και τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Απόστολο Μακρυκώστα, σχετικά με την αναγκαιότητα αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών των επιχειρήσεων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δελτίο Τύπου (pdf)

01/10/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Europe Network-Hellas του ΣΒΘΚΕ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Δελτίο Τύπου (pdf)

18/09/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ.Στέργιο Πιτσιόρλα, Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με τη θέση σε διαβούλευση του Σχεδίου ΚΥΑ για τη διαδικασία καθορισμού, οριοθέτησης και οργάνωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης του «Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγάλης Μεμονωμένης Μονάδας».

Δελτίο Τύπου (pdf)

18/07/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με ζήτημα που έθεσαν οι επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, που αφορά στους Ιατρούς Εργασίας.

Δελτίο Τύπου (pdf)

05/07/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με βεβαιώσεις εισφορών των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου για το έτος 2017.

Δελτίο Τύπου (pdf)

28/06/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στoν κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με αιτήματα που διατυπώνουν επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου, τα οποία αφορούν σε καθυστερήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δελτίο Τύπου (pdf)

24/06/2018

Τρίτο Δελτίο Τύπου σχετικά με την «πραγματοποίηση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018».

Δελτίο Τύπου (pdf)

12/06/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στην κα Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις υπό διαμόρφωση διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, στα πλαίσια του σχεδίου νόμου «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας»

Δελτίο Τύπου (pdf)

12/06/2018

Πρώτο Δελτίο Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2017.

Δελτίο Τύπου (pdf)

11/06/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Ιωάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης,σχετικά με παρατηρήσεις του Συνδέσμου στο σχέδιο νόμου για το δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών.

Δελτίο Τύπου (pdf)

8/06/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών και στην κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, Υφυπουργό Οικονομικών με αφορμή την ψήφιση του Ν. 4512/2018 με την εφαρμογή των άρθρων 71Β και 71Γ που προστέθηκαν στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε. Ν. 4172/2013) και με τα οποία παρέχονται φορολογικά κίνητρα κεφαλαιοποίησης αφορολογήτων αποθεματικών αναπτυξιακών νόμων.

Δελτίο Τύπου (pdf)

13/03/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης τη Δευτέρα 12-03-2018 για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων-GDPR, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Βόλο.

Δελτίο Τύπου (pdf)

21/02/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν στη Δράση Υποστήριξης Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» και ειδικότερα στους επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) των επενδυτικών σχεδίων που θα χρηματοδοτηθούν.

Δελτίο Τύπου (pdf)

20/02/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφερόμενος σε θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ».

Δελτίο Τύπου (pdf)

13/02/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με Υπόμνημα το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στους κ.κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιο Ζαφείρη, Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας και Λόη Λαμπριανίδη, Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, αναφερόμενος σε θέματα που σχετίζονται με την δυνατότητα των επιχειρήσεων για την άμεση και πλήρη αξιοποίηση των ευεργετημάτων που τους παρέχει ο ισχύων Αναπτυξιακός Νόμος.

Δελτίο Τύπου (pdf)

05/02/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με «την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Europe Network-Hellas του ΣΒΘΚΕ και του Επιμελητηρίου Λάρισας».

Δελτίο Τύπου (pdf)

26/01/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με «την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Europe Network-Hellas του ΣΒΘΚΕ και της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

Δελτίο Τύπου (pdf)

16/01/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με «την έκδοση της υπ΄ αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.70849/ΦΝ/393/2017 Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίστηκαν και σημάνθηκαν οι οδοί που χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο οποίο κάνει λόγο για συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν στις χερσαίες εμπορευματικές μεταφορές» το οποίο απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος στον κ.Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Δελτίο Τύπου (pdf)

12/01/2018

Δελτίο Τύπου σχετικά με «την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης σε αίτημα του ΣΒΘΚΕ για διεύρυνση ΚΑΔ σε επενδυτικά σχέδια» εξέφρασε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Ευστράτιο Ζαφείρη.

Δελτίο Τύπου (pdf)
A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.