Δράσεις Εξωστρέφειας 2013

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο για την Απασχόληση στη Μαγνησία», στην οποία συμμετέχει ο Σύνδεσμος, διοργάνωσε στον Αλμυρό στις 30 Ιανουαρίου 2013, ενημερωτική εκδήλωση για τη παρουσίαση του έργου «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση υπέρ των απολυμένων στη Μαγνησία»,  που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες». Στην εκδήλωση αυτή το τμήμα ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas συμμετείχε  με ομιλία, με θέμα την απασχόληση και τις παρεμβάσεις των προγραμμάτων σε θέματα κατάρτισης των ανέργων.

ekdilwseis_2013_1


4,5,6,7,12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013: Το Τμήμα Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas σε συνεργασία με την ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος διοργάνωσαν ενημερωτικές εκδηλώσεις προβολής των Προγραμμάτων «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» στις πόλεις Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Τρίκαλα και Ελασσόνα σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια και τον εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην διοργάνωση των ημερίδων συμμετείχαν η Υπεύθυνη Τμήματος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network-Hellas κ. Στέλλα Βαϊνά και η Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Τμήματος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas κ. Γιόλα Φράγκου.

ekdilwseis_2013_2

ekdilwseis_2013_3


Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event), που οργάνωσε το Enterprise Europe Network – Hellas, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στην Αθήνα. Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων έγινε σε συνέχεια ομώνυμης ημερίδας, η οποία έλαβε χώρα την 11η Μαρτίου 2013. Τα ανωτέρω αποτελούν πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο: Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση της 11ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα επιχειρήσεων κ. Antonio Tajani, υπουργών υφυπουργών και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού και χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

Οι διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις B2B απευθύνονταν σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς για την ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως: τρόφιμα, υλικά και βασικές τεχνολογίες γενικής εφαρμογής, ενέργεια, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, φαρμακευτική βιομηχανία και επιστήμες υγείας, τουρισμός. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με δυνητικούς συνεργάτες στο εξωτερικό, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/ προμηθευτές, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα και να προχωρήσουν σε νέες επιχειρηματικές και τεχνολογικές συνεργασίες.

Η συμμετοχή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περισσότερες από 300 ελληνικές και 110 ξένες επιχειρήσεις από 25 χώρες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.300 διμερείς συναντήσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κοινό έδαφος για εμπορικές, τεχνολογικές ή ερευνητικές συνεργασίες, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/προμηθευτές, αλλά και να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα. Οι επιχειρήσεις προήλθαν από τους τομείς των τροφίμων (22%), των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (22%), της ενέργειας (18%), των υλικών και βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής (17%), της φαρμακευτικής βιομηχανίας / επιστημών υγείας (11%) και του τουρισμού (10%). Οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Κύπρος, ακολουθούμενες από την Αυστρία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν αμείωτο καθώς οι συναντήσεις διήρκεσαν από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα με 90 τραπέζια επιχειρηματικών συναντήσεων. Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα. Joanna Drake, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης «Επιχειρήσεις και Βιομηχανία, ΜΜΕ & Επιχειρηματικότητα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

ekdilwseis_2013_6


Εκδήλωση για το έργο Agro – Start

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (πρώην ΚΕΤΕΑΘ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Volos Palace στο Βόλο την Παρασκευή 29/03/2013, εκδήλωση του Έργου Agro-Start “Διακρατικό Δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών”. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του έργου AGRO–START για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κτηνοτροφία και τα οπωροκηπευτικά, καθώς και επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής καινοτομίας και νέων τεχνολογιών σε επιχειρήσεις του αγροκτηνοτροφικού τομέα στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση η Υπεύθυνη ΣΒΘΚΕ του Enterpise Europe Network – Hellas, Στέλλα Βαϊνά συμμετείχε με την παρουσίαση «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise Europe Network – Στην υπηρεσία των επιχειρήσεων».

ekdilwseis_2013_7


Το χρονικό διάστημα 18-20 Απριλίου 2013, η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Έτους των Πολιτών 2013 πραγματοποίησε στην παραλία του Βόλου σειρά  εκδηλώσεων με θέμα  "Νεολαία σε Κίνηση". Το τμήμα Enterprise Europe Network-Hellas του Συνδέσμου  φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Δήμου Βόλου  και διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό στους ενδιαφερόμενους, σχετικά με τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει  προς τους νέους και τις  επιχειρήσεις.

ekdilwseis_2013_8


10 ΜΑΪΟΥ 2013: Στην παρουσίαση της Μελέτης για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Larissa Imperial», εκ μέρους του Συνδέσμου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ευριπίδης Δοντάς, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Απόστολος Παπαδούλης, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ., κ. Βασίλειος Μάρκου, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ., κ. Νικόλαος Τσαούτος και το Επίτιμο Μέλος, κ. Σώτος Σωτηρίου, καθώς επίσης και σύσσωμα τα στελέχη του Συνδέσμου.

ekdilwseis_2013_9 ekdilwseis_2013_10


14-16 ΜΑΪΟΥ 2013: Το Τμήμα Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas σε συνεργασία με την ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος διοργάνωσαν ενημερωτικές εκδηλώσεις προβολής του Προγράμματος «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΕΠΕ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑ» στις πόλεις Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο αντίστοιχα σε συνεργασία και με τα τοπικά Επιμελητήρια. Στην διοργάνωση των ημερίδων συμμετείχαν η Υπεύθυνη Τμήματος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network-Hellas κ. Στέλλα Βαϊνά και η Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Τμήματος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas κ. Γιόλα Φράγκου. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την Υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Φρόσω ΔαγλαρίδουΣτις 29  Μαΐου  2013 η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πράσινη ΕΚΟνομία», στην οποία συμμετέχει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, διοργάνωσε στο Βελεστίνο ημερίδα με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου: Νέοι Δρόμοι Απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες σε Δήμους της Μαγνησίας». Στην ημερίδα το τμήμα παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει.5,10,11,17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Το Τμήμα Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas σε συνεργασία με την ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος διοργάνωσαν ενημερωτικές εκδηλώσεις προβολής του Προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΙΙ)» στις πόλεις Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια. Στην διοργάνωση των ημερίδων συμμετείχαν η Υπεύθυνη Τμήματος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network-Hellas κ. Στέλλα Βαϊνά και η Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Τμήματος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas κ. Γιόλα Φράγκου.23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Στην εκδήλωση για το Υψηλό Ενεργειακό Κόστος στη Βιομηχανία, που διοργανώθηκε στη Λάρισα, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας – ΕΒΙΚΕΝ, συμμετείχαν εκ μέρους του Συνδέσμου ως ομιλητές ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευριπίδης Δοντάς και η Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κα Ελένη Κολιοπούλου, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης αλλά και το Στελεχιακό δυναμικό του Συνδέσμου.30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013: Στην ημερίδα με θέμα: «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – Δράσεις και Πρωτοβουλίες για Στελέχη και Επιχειρήσεις» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκ μέρους του Συνδέσμου συμμετείχε ως ομιλήτρια η Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, κα Ελένη Κολιοπούλου.

ekdilwseis_2013_14

ekdilwseis_2013_15


Στις 15  Οκτωβρίου 2013 στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, εταίρου στο  δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas,   πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ του  προσωπικού του δικτύου,  στα πλαίσια της δραστηριότητας   Staff Exchange programme. Στη συνάντηση συμμετείχε το τμήμα  Σ.Β.Θ.Κ.Ε/Enterprise Europe Network-Hellas,  το Πανεπιστήμιο του  Novi Sad-Σερβίας, μέλος του  δικτύου EIIRCS  της  Σερβίας και το τμήμα  Enterprise Europe Network-Hellas  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.