Δράσεις Εξωστρέφειας 2016

Ενημερωτική Εκδήλωση της VODAFONE υπό την αιγίδα του ΣΒΘΚΕ για τις επιχειρήσεις του Βόλου


Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων» στο Ξενοδοχείο Ξενία στο Βόλο. Την εκδήλωση διοργάνωσε η VODAFONE υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος με σκοπό να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής για την επένδυση που πραγματοποιεί η εταιρεία και αφορά στην εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών μέσα από το οποίο θα μπορεί να παρέχει στους εταιρικούς της πελάτες, αλλά και σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής υψηλής ποιότητας, που τις καθιστούν πιο παραγωγικές και συμβάλλουν στην μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε το Μέλος του Δ.Σ. κ. Αριστομένης Εφραιμίδης.

dsc03670

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ       


ΣΕΒΤ: Brokerage Event με θέμα «Η Έρευνα και η Καινοτομία: Κλειδί για την Ανάπτυξη»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016, το Brokerage event με θέμα: «Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση κλήθηκε να υποστηρίξει ο ΣΒΘΚΕ υλοποιώντας δράσης προβολής και κινητοποίησης των επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων. Στην εκδήλωση απηύθυνε  χαιρετισμό, εκ μέρους του Συνδέσμου, η κα Χρ. Καραχάλιου, εκπρόσωπος της εταιρείας ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ ΑΕ, ενώ τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε και η  Υπεύθυνη του Τμήματος ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas κα Στ. Βαϊνά.

Στην ομιλία της η κα Καραχάλιου συνεχάρη τον ΣΕΒΤ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης.

(ομιλία-pdf)

karahaliou            

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Καραχάλιου ευχήθηκε να δοθεί η ευκαιρία μίας μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΕΒΤ σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ακολουθεί φωτογραφία από την εκδήλωση


sevt-ekdilosi        


Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών & Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Λόη Λαμπριανίδη


Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, υποδέχθηκε στα γραφεία του στον Βόλο, τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών & Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Λόη Λαμπριανίδη σε μία συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Διοίκησης του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λαμπριανίδης έκανε μία σύντομη παρουσίαση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου τονίζοντας τις βελτιώσεις που έχουν γίνει σε σχέση με τα προηγούμενα καθεστώτα, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και την προσέλκυση επενδύσεων. Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος έθεσε υπόψιν του Γενικού Γραμματέα θέματα τα οποία απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά την υλοποίηση του Νόμου, ενώ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για γρήγορη αποπληρωμή των ενισχύσεων που οφείλονται για ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων και ταχεία ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου.

sinantisi_geniko_gr_2

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


Πρωτόκολλο Συνεργασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - ΣΒΘΚΕ


Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, κα Ελένη Κολιοπούλου, υπέγραψαν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, πρωτόκολλο συνεργασίας.

Η συνεργασία αυτή, αναμένεται να αποδώσει σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδος, δεδομένου ότι οι σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να υποστηρίξει τις υφιστάμενες και νεοσύστατες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να γίνουν εξωστρεφείς,  θα ενισχυθούν με τις δράσεις του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, μέλος του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος συμμετέχει από τις αρχές του 2008 στο Enterprise Europe Network-Hellas, μέλος του Enterprise Europe  Network, του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από 600 συνεργαζόμενους φορείς σε περισσότερες από 60 χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης.

Ακολουθεί φωτογραφία από τη συνάντηση

IMG_9917

                 

Συνάντηση εργασίας ΟΛΒ-ΣΒΘΚΕ


Τη Δευτέρα 4/7/2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, της Προέδρου του Συνδέσμου κ. Ελένης Κολιοπούλου, του Ταμία του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου και της Γενικής Διευθύντριας κ. Φρόσως Δαγλαρίδου.

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων που αφορούν στην περαιτέρω αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του λιμένα, στο ύψος των χρεώσεων των τελών χρήσης αυτών, στις χρεώσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στην αναγκαιότητα συνεχούς λειτουργίας του λιμένα.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού, προκειμένου για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την εξασφάλισης της αποτελεσματικής, εύρυθμής αλλά και ανταγωνιστικής, σε θέματα κόστους, λειτουργίας του λιμανιού που θα συντελέσουν στην ανάδειξή του ως σημαντικού παράγοντα συμβολής στην εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν στις προοπτικές ολοκλήρωσης της σύνδεσης του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις με γνώμονα την ανάπτυξη της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας.

Ακολουθεί φωτογραφία από τη συνάντηση

DSC03625


                   

Συνάντηση της νέας διοίκησης του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου


Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στα γραφεία του ΣΒΘΚΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας διοίκησης του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την απαρχή μίας νέας και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Δημήτρης Μαραγιάννης και Νίκος Μαυροφώτης, ενώ τον ΣΒΘΚΕ εκπροσώπησαν η νέα Πρόεδρος κα. Ελένη Κολιοπούλου, ο ταμίας του Δ.Σ κ. Μανώλης Ευσταθίου και η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου κα. Φρόσω Δαγλαρίδου.

Τη συνάντηση, όπως είναι φυσικό, απασχόλησαν οικονομικά ζητήματα και ιδιαίτερα η τρέχουσα κατάσταση στο επιχειρείν και τα προβλήματα που παρουσιάζει η τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα. Πέρα από αυτό, όμως, οι δύο πλευρές, ασχολήθηκαν πιο συγκεκριμένα με το πλάνο βελτίωσης της συνεργασίας τους και τους άξονες στους οποίους επιθυμούν κατ’ αρχάς να δώσουν βαρύτητα, με τη δέσμευση να ακολουθήσουν περισσότερες δράσεις στο μέλλον.

Ο κ. Μπασδάνης έκανε εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου μέσω της ανάδειξής του σε Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος και ζήτησε από τη διοίκηση του ΣΒΘΚΕ να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Η κ. Κολιοπούλου, δήλωσε ότι αυτή η προοπτική βρίσκει σύμφωνο και τον Σύνδεσμο, καθώς αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του Αεροδρομίου για την περιοχή μας, και συμπλήρωσε ότι εξίσου σημαντική θα είναι και η χρήση του για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων (cargo). Επίσης, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν για την σημασία που θα έχει στην ανάπτυξη της περιοχής η ανάπτυξη του εμπορικού τμήματος του λιμανιού.

Κομβικής σημασίας ζήτημα που απασχόλησε την συνάντηση Επιμελητηρίου – ΣΒΘΚΕ ήταν η διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τομέα των επιχειρηματικών αποστολών, δίνοντας έμφαση σε κοινή παρουσία σε εκθέσεις του Εξωτερικού. Η κα. Κολιοπούλου δήλωσε, μάλιστα, πως η συνεργασία αυτή δεν θα αφορά μόνο τον ΣΒΘΚΕ αλλά και το Enterprise Europe Network.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε, ήταν η αναγκαιότητα σύνδεσης έρευνας – παραγωγής για την επίτευξη της οποίας θα ζητηθεί η συνδρομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του κατ’ εξοχήν φορέα έρευνας στην περιοχή μας. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να εξεταστούν δράσεις ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, κυρίως της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και ενδεικτικά το μήλο, το κάστανο, τα δαμάσκηνα Σκοπέλου και άλλα.

Η στοχευμένη μεταποιητική πολιτική, έπειτα από έρευνα πρακτικών που εφαρμόζονται στο Εξωτερικό, ώστε να αξιοποιούνται ακόμη και τα υπολείμματα των επεξεργασμένων υλικών, ήταν ακόμη ένα θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση, ενώ τονίστηκε, τέλος, η σημασία της απόκτησης ενός brand name για τα τοπικά μας προϊόντα.

Ακολουθεί φωτογραφία από τη συνάντηση

DSC03626

           


Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και της νέας Προέδρου του  ΣΒΘΚΕ κας. Ελένης Κολιοπούλου, παρουσία και της Γενικής Διευθύντριας του ΣΒΘΚΕ, κας. Φρόσως Δαγλαρίδου


Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος συνάντηση γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και της νέας Προέδρου του ΣΒΘΚΕ, κας. Ελένης Κολιοπούλου, παρουσία και της Γενικής Διευθύντριας του ΣΒΘΚΕ, κας. Φρόσως Δαγλαρίδου.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν στην επιχειρηματικότητα τόσο στη Μαγνησία αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα κοινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως ζητήματα φορολογικού περιεχομένου, αδειοδοτήσεων και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Επιπλέον οι δύο πλευρές εστίασαν στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες συνεργασίας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ των μεταποιητικών και των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και τις δυνατότητες συμμετοχής των μελών της Ένωσης σε προγράμματα του ΕΠΑΝΕΚ που διαχειρίζεται η ΑΕΔΕΠ, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου. Η κα Κολιοπούλου δήλωσε ότι ο ΣΒΘΚΕ πρόκειται να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας προκειμένου το αεροδρόμιο να καταστεί βιώσιμο. Τέλος, συζητήθηκε η διεύρυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ένωσης με το Δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, του οποίου μέλος είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Ακολουθεί φωτογραφία από τη συνάντηση

DSC03622

               


Συνδιοργάνωση ημερίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Οργανισμού για την προώθηση των Επενδύσεων και των Εξαγωγών Enterprise Greece


Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδιοργάνωσε με τον εθνικό οργανισμό για την προώθηση των Επενδύσεων και των Εξαγωγών  Enterprise Greece, ημερίδα, στο Ξενοδοχείο Negroponte στην Ερέτρια, για την ενημέρωση  Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων πρεσβειών, για το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιφέρειας. Εκ μέρους του Συνδέσμου στην εκδήλωση συμμετείχε με ομιλία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευρ. Δοντάς (ομιλία-pdf) και παραβρέθηκαν ο Έφορος του  ΔΣ κ. Λ. Παπαχαραλάμπους και η  Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Τμήματος ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas κα Γ. Φράγκου.

Ακολουθεί φωτογραφία από την ημερίδα

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.