Δράσεις Εξωστρέφειας 2017

 

Ο Σύνδεσμος στο 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης, με θέμα "Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της Επόμενης 20ετίας"

Η ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κας Ελένης Κολιοπούλου, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνέδριου Ανάπτυξης, με θέμα «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της Επόμενης 20ετίας», που διοργάνωσε ο «Όμιλος Καρεκλίδη» με την υποστήριξη της 24 MEDIA, στις 11-12 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο Ergon showground στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Βόλο. (ομιλία – pdf)
               

 

Η ομιλία του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Ευριπίδη Δοντά, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνέδριου Ανάπτυξης, με θέμα «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της Επόμενης 20ετίας», που διοργάνωσε ο «Όμιλος Καρεκλίδη» με την υποστήριξη της 24 MEDIA, στις 11-12 Νοεμβρίου 2017, στο χώρο Ergon showground στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Βόλο. (ομιλία – pdf)

                 


Συμμετοχή του ΣΒΘΚΕ στο Συνέδριο που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ με τίτλο: "Το Μέλλον της Εργασίας μετά το Μνημόνιο"

Στο Συνέδριο που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ με τίτλο «Το Μέλλον της Εργασίας μετά το Μνημόνιο», στις 24 Οκτωβρίου 2017  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κεντρικού Καταστήματος της ΤτΕ στην Αθήνα, εκ μέρους του Συνδέσμου συμμετείχε με τοποθέτηση στο πάνελ του 1ου μέρους, η Πρόεδρος του Δ.Σ κα Ελ. Κολιοπούλου.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ Για να δείτε το Κείμενο με την παρέμβαση του ΣΒΘΚΕ πατήστε ΕΔΩ


           Συμμετοχή του ΣΒΘΚΕ στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία


Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10/10/2017 και την Τετάρτη 11/10/2017 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Εκ μέρους του Συνδέσμου στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. κ.κ. Ευρ. Δοντάς και Δημ. Κατσής, ο Έφορος του Δ.Σ. κ. Αν. Λάππας, τα Μέλη του Δ.Σ. κα Ι. Κιντά και κ. Αθ. Ζαχαρίου, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου κα Φρ. Δαγλαρίδου, η Υπεύθυνη του Τμήματος ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas  κα Στ.  Βαϊνά, η Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Τμήματος ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network-Hellas  κα Γ. Φράγκου, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μελών ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ κ. Γ. Μάνεσης ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ κα Σωτ. Σαββοπούλου, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Ι. Κίτσιος, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ κ. Διον. Βαλασσάς κ.α.

           


Συμμετοχή του ΣΒΘΚΕ στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Στερεά Ελλάδα


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26/7/2017 και την Πέμπτη 27/07/2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Στερεά Ελλάδα.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Εκ μέρους του Συνδέσμου στο συνέδριο συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ.Ευριπίδης Δοντάς και η Γενική Διευθύντρια κα Φρόσω Δαγλαρίδου.

           


Συνάντηση Εργασίας ΣΒΘΚΕ-ΟΕΒΕΜ


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/7/2017 στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος συνάντηση εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των Διοικήσεων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ).

Εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τρύφων Πλαστάρα, στη συνάντηση συμμετείχαν η Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. κα Δ. Καναβιτσά, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Αθ. Μόσχος, ο Έφορος Καινοτομίας & Προγραμμάτων κ. Ι. Γρηγορίου, και ο Επιστημονικός Συνεργάτης κ. Ι. Φλιτρής, ενώ τον ΣΒΘΚΕ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Ελ. Κολιοπούλου και η Γενική Διευθύντρια κα Φρ. Δαγλαρίδου.

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


Συμμετοχή του ΣΒΘΚΕ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18/6/2017 στο ξενοδοχείο Domotel Xenia, στο Βόλο, οι εργασίες του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη Θεσσαλία.

Εκ μέρους του Συνδέσμου στο συνέδριο συμμετείχε ο Έφορος του Δ.Σ. κ. Αναστάσιος Λάππας.(ομιλία – pdf)

                           Υλοποίηση Ενημερωτικής Εκδήλωσης με θέμα: "Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)", Βόλος, 3 Μαΐου 2017


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017 στο Επιμελητήριο Μαγνησίας η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)» που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Α. Μπασδάνη, του Μέλους της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κας Ι. Κιντά και του Εκπροσώπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Β. Λιόγκα οι εισηγήτριες παρουσίασαν αναλυτικά στις υπόχρεες επιχειρήσεις και φορείς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ.

     

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ  


Υλοποίηση Ενημερωτικής Εκδήλωσης με θέμα: "Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)", Λαμία, 24 Απριλίου 2017


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)» που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Α. Διαμαντάρα και της Γενικής Διευθύντριας  του Συνδέσμου κας Φ. Δαγλαρίδου, οι εισηγητές παρουσίασαν αναλυτικά στις υπόχρεες επιχειρήσεις και φορείς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ.

       
 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ    


Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα: "Δημιουργία Εξαγωγικού Προϊόντος και Διαδικασίες Εξαγωγών"


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network- Hellas, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Οργανισμό Enterprise Greece – Invest & Trade, διοργάνωσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου  Μαγνησίας, στο Βόλο.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει ο Σύνδεσμος και το Επιμελητήριο, μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ τους, τον Ιανουάριο του 2017.

Στόχος του  σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν διεξοδικά τα στελέχη των  ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων,  για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια,  σε  θέματα  όπως δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων,  δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος, πιστοποιήσεις – σήμανση προϊόντων, επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές, μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους, κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών, συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.

DSC03683    

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ 

 

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΣΒΘΚΕ-Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος


Με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων εκκοκκισμού και εξαγωγής βάμβακος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, κα Ελένη Κολιοπούλου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος, κ. Βασίλειος Μάρκου, υπέγραψαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 πρωτόκολλο συνεργασίας, στα Γραφεία του Συνδέσμου.

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


Συνάντηση Εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των Επιχειρήσεων και της Βιομηχανίας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Λαμία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία που αφορούν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σύνδεσμος είχε την ευκαιρία να κάνει επισημάνσεις, να θέσει ερωτήματα και να καταθέσει τις προτάσεις των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας για θέματα όπως το υψηλό μη ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος παραγωγής στη βιομηχανία, τις δυσλειτουργίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος εστιάζοντας στην έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, στις δυσκολίες της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, στην αναγκαιότητα υποστήριξης για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, στο σχεδιασμό και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων κ.α.

Στη συνάντηση τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, η Γενική Διευθύντρια κα Φρόσω Δαγλαρίδου και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Αριστοτέλης Χριστοδουλόπουλος, Διευθυντής Εργοστασίου της Επιχείρησης-Μέλους ‘Χαρτοποιία Φθιώτιδας ΑΕ’, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές κ.κ. Αποστόλης Καραναστάσης, Γιάννης Σαρακιώτης, Δημήτρης Βέττας και Θανάσης Μιχελής.

sinantisi-lamia2            

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ  


Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΦΟΡΟΥΜ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Domotel Ξενία Βόλου, με θέμα: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΦΟΡΟΥΜ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

_YAN4364

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ


 Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΣΒΘΚΕ-Επιμελητήριο Μαγνησίας


Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Μαγνησία, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, κα Ελένη Κολιοπούλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, υπέγραψαν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017  Πρωτόκολλο συνεργασίας, στα Γραφεία του Συνδέσμου.

sbtke-epim-2017

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.