Δράσεις Εξωστρέφειας 2019

Συνάντηση Εργασίας του ΣΒΘΣΕ με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, Αθήνα


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), πραγματοποίησε την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, κατά την οποία έθεσε υπ’ όψη του Υπουργού, τις προτάσεις του επί θεμάτων των οποίων η αντιμετώπιση εμπίπτει στο πεδίο πολιτικών του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως αυτά έχουν αναδειχθεί από τις επιχειρήσεις-μέλη του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου, στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Ελένη Κολιοπούλου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Ευριπίδης Δοντάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημοσθένης Κατσής και ο Έφορος Δ.Σ. κ Εμμανουήλ Ευσταθίου.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου της συνάντησης πατήστε ΕΔΩ   


Συνάντηση Εργασίας του ΣΒΘΣΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, Αθήνα


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), πραγματοποίησε την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, κατά την οποία έθεσε υπ’ όψη του Υπουργού, τις προτάσεις του επί θεμάτων που ανέδειξαν οι επιχειρήσεις-μέλη του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου, στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Ελένη Κολιοπούλου συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Ευριπίδης Δοντάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Ταμίας Δ.Σ. κ Κωνσταντίνος Κουρκούμπας, η Έφορος Δ.Σ. κα Θεοδώρα Αντωνίου και ο Έφορος Δ.Σ. κ Δημήτριος Νομικός.

Ανάμεσα στα ζητήματα που αναπτύχθηκαν από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, ήταν θέματα αρμοδιότητας αλλά και συναρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αλλά και γενικά θέματα Χρήσεων Γης και Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Συνάντηση Εργασίας του ΣΒΘΣΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, Αθήνα


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κο Κωστή Χατζηδάκη στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα, κατά την οποία έθεσε υπ’ όψη του Υπουργού, τις προτάσεις του επί θεμάτων που ανέδειξαν οι επιχειρήσεις-μέλη του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου, στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Ελένη Κολιοπούλου συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος κ. Ευριπίδης Δοντάς και ο  Εκπρόσωπος της Επιχείρησης Μέλους ‘Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΒΕΚ’ κ. Πέτρος Νομικός.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά σε θέματα που αφορούν στο Κόστος Ενέργειας για τις ενεργοβόρες βιομηχανικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ιδιαίτερα υψηλές επιβαρύνσεις, που διαμορφώνουν το ύψος του ενεργειακού κόστους, σε ένα ποσοστό άνω του 30% έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα που αφορούν στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Θεσσαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και τη Ασφάλεια στην Εργασία, 18 έως 19-11-2019, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Συμμετοχή της Προέδρου ΔΣ ΣΒΘΣΕ, κ. Ελ. Κολιοπούλου, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Πρόεδρος του ΔΣ ΣΒΘΣΕ, κ. Ελ.Κολιοπούλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πόσο σημαντική είναι για επιχειρήσεις και εργαζόμενους η πραγματοποίηση του  συνεδρίου αυτού που αποσκοπεί στο να ενημερώσει και να προετοιμάσει για τις αλλαγές, να εντάξει και να ενισχύσει την  Υγεία και Ασφάλεια στις επιχειρηματικές ενέργειες και στόχους, τόσο ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης  όσο και ως μέσο  βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

           


Πραγματοποίηση Εσπερίδας με θέμα: «Τα LOGISTICS στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα», Τετάρτη 23-10-2019, Βόλος


Μία απόλυτα επιτυχημένη εσπερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ και το Operations Center, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στον Βόλο. Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα» είχε στόχο να παρουσιάσει τις σύγχρονες τάσεις στον κλάδο των Logistics, αλλά και τις καλές πρακτικές που οι επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει στην προσπάθειά τους για τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, καθώς και η παρουσίαση των case studies και των καλών πρακτικών, παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα στελέχη και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Logistics, ενώ η εσπερίδα έκλεισε με πολύτιμα συμπεράσματα και προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics – ΕΕL, με την υποστήριξη του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network, ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Toyota Material Handling Greece, η Cargo360˚, η Jungheinrich και η ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ. Events Sponsor 2019: ΠΑΕΓΑΕ. Χορηγοί επικοινωνίας: Supply Chain & Logistics Magazine, supply-chain.gr.

       

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα: «Προαγωγή Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία: Σύγχρονες Προκλήσεις και Καινοτόμα Εργαλεία», Βόλος, 9-10-2019


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Επιθεώρησης & Ασφάλειας στην Εργασία Τ.Ε.Α.Υ.Ε. Μαγνησίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ, στο ξενοδοχείο Valis Resort στον Βόλο, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, με θέμα: «Προαγωγή Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία: Σύγχρονες Προκλήσεις και Καινοτόμα Εργαλεία».

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.   


Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης με τίτλο: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020: Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων», Βόλος, 23-9-2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος-ΣΒΘΣΕ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών – ΣΕΒ, με τίτλο: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020: Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων», στο Ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos City Hotel, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2019, στον Βόλο.

Το πρωί της ίδιας μέρας παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ, κατά την οποία τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ κα Ελένη Κολιοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, o Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος και η Γενική Διευθύντρια του ΣΒΘΚΕ κα Φρόσω Δαγλαρίδου, στα θέματα α) της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής και β) παρεμβάσεων για τα προβλήματα που απασχολούν τη βιομηχανία στην Περιφέρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Συμμετοχή του Συνδέσμου στο Βιομηχανικό-Επιχειρηματικό Συνέδριο«Αειφόρος Ενέργεια και Συσκευασία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα», Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αθήνα


Το συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics με την επιστημονική  συμβολή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ και την ενεργό συνεργασία και συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, του Ελληνικού Συνδέσμου Τικετοποιών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.ΗΟ), του επιχειρηματικού φόρουμ  A-Energy  Investments, της 3ΕΚ Οργάνωση εκθέσεων και άλλων εκπροσώπων της αγοράς.

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με ομιλία του κ. Ν. Παπαθανάση, Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για θέματα  Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Στις εργασίες του συνεδρίου ομιλητής ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους.

             


Πραγματοποίηση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ», Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στο Βόλο


Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, και ώρα 17:00-21:00 στις εγκαταστάσεις του ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ Παράρτημα Βόλου, στην Α ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ», με εισηγητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Γεωργικόπουλο, Σύμβουλο, Ειδικό Συνεργάτη & Εξειδικευμένο “trainer”  Στελεχών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ Βόλου, με την υποστήριξη του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network.

Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Αριστομένης Εφραιμίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Εγκαίνια Περιφερειακού Γραφείου Ο.Β.Ι, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στο Βόλο


Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου Ο.Β.Ι, στο Βόλο. Στα εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυναν ο Καθ. Ζήσης Μαμούρης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, καθώς και εκπρόσωποι Παραγωγικών Φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Περιφερειακού Γραφείου στο Βόλο.

Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Έφορος ΔΣ του Συνδέσμου κ. Μανώλης Ευσταθίου.

             

Πραγματοποίηση Ενημερωτικής Εκδήλωσης με θέμα«ΗΓΕΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στο Βόλο


Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΗΓΕΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», με εισηγητή τον Πρύτανη του New York College και πρώην καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Δημήτριο Μπουραντά.

Η ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του ΣΒΘΚΕ/Enterprise Europe Network.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Συμμετοχή της Προέδρου ΔΣ του ΣΒΘΚΕ στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΣΕΒ με θέμα τις επενδύσεις, Τετάρτη 17.04.2019


Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο ΣΕΒ με θέμα τις επενδύσεις, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ. Ελένη Κολιοπούλου κατά την τοποθέτησή της επισήμανε ότι: «Η Θεσσαλία και η Κεντρική Ελλάδα έχει σημαντικές ανάγκες σε υποδομές μεταφορών, αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου και του σιδηροδρομικού δικτύου».


       

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.   


Συμμετοχή της Προέδρου ΔΣ του ΣΒΘΚΕ στην τηλεοπτική εκπομπή του TRT GREECE «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», την Τρίτη 16.04.2019


Συμμετοχή της Προέδρου ΔΣ του ΣΒΘΚΕ, κ. Ελ. Κολιοπούλου, στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» του TRT GREECE, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση σεμιναρίου με Θέμα: «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία», 8 Απριλίου 2019, Λαμία


Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, στο Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ, στη Λαμία, το Σεμινάριο με θέμα: «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία», με εισηγητή τον Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα Εργατικής Νομοθεσίας & Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Πέτρο Ραπανάκη.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την Epsilon Net και τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Φθιώτιδας & Ευρυτανίας, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ).

Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γεν. Γραμματέας ΔΣ του Συνδέσμου κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους.(χαιρετισμός – pdf)

       

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.   


Πραγματοποίηση σεμιναρίου με Θέμα: «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία», 20 Μαρτίου 2019, Βόλος


Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, το Σεμινάριο με θέμα: «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία», με εισηγητή τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Εργασιακών Θεμάτων και Εμπορικό Διευθυντή της Epsilon Net, κ. Βασίλη Πρασσά.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την Epsilon Net και τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ).

Εκ μέρους του ΣΒΘΚΕ, την εκδήλωση χαιρέτισε το μέλος της Διοίκησης κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου.

               

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Ο ΣΒΘΚΕ στο Επιχειρηματικό Συνέδριο MarePort 2019 – Port, Logistics & Innovative Commercial Projects – Η Θεσσαλία ένας διεθνής κόμβος Εξαγωγών, Ναυτιλίας, Χρηματοδοτήσεων και Καινοτόμων Έργων, 16 Μαρτίου 2019, Βόλος


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στο Domotel Xenia Βόλου, το επιχειρηματικό συνέδριο με θέμα: «Η Θεσσαλία ένας διεθνής κόμβος Εξαγωγών, Ναυτιλίας, Χρηματοδοτήσεων και Καινοτόμων Έργων», με ομιλητές επικεφαλής οργανισμών, επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων από τους χώρους της Ναυτιλίας & Logistics, των Τραπεζών και του Real Estate.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε με ομιλία η κ. Στέλλα Βαϊνά, Υπεύθυνη του Τμήματος EEN/ΣΒΘΚΕ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Ο ΣΒΘΚΕ στη Διημερίδα για την Ανάπτυξη στην Ψηφιακή Εποχή, 23-24 Φεβρουαρίου 2019, Βόλος


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και χρήσιμα συμπεράσματα, ιδέες και προτάσεις για την εφαρμογή τους, οι εργασίες της διημερίδας για την «Ανάπτυξη στην ψηφιακή εποχή» που διοργάνωσε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας ο Όμιλος Καρεκλίδη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ και την Κοινότητα Διαλόγου “Σύνθεσις”.

Τις εργασίες της διημερίδας χαιρέτισε, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, o κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου, Μέλος της Διοίκησης του ΣΒΘΚΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Χαιρετισμός της Προέδρου ΔΣ ΣΒΘΚΕ στην Εκδήλωση: «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία στην Εποχή του Industry 4.0»


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της επιχειρηματικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορέων, μέσων ενημέρωσης και φοιτητών πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, η εκδήλωση “Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία στην εποχή του Industry 4.0” που διοργανώθηκε από την Ελληνική Παραγωγή –Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας European Industry Week 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους των διοργανωτών, η κα Ελένη Κολιοπούλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Μέλος Δ.Σ. «Ελληνική Παραγωγή –Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» και Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.


Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα


Στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 15.30, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Volos Palace, στον Βόλο, ειδική ενημερωτική εκδήλωση κατά την οποία στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), παρουσίασαν τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και τις Συμβουλευτικές Δράσεις που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα Εργαλεία και οι Δυνατότητες Χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων, από την κα Αγγελική Καλλιγιαννάκη Principal Banker, Manufacturing & Services Team, ενώ η κα Δήμητρα Παπανδρέου, Principal Manager της EBRD, παρουσίασε το πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

         

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.