Δράσεις Εξωστρέφειας 2021

 

Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα: «Η Αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης και η Αποκατάσταση των Όρων Λειτουργίας της Παραγωγικής Οικονομίας», Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος στο πλαίσιο της Διευρυμένης Συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, φιλοξένησε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, σε μία διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η Αντιμετώπιση της Ενεργειακής Κρίσης και η Αποκατάσταση των Όρων Λειτουργίας της Παραγωγικής Οικονομίας»

Με μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και στελεχών των επιχειρήσεων-μελών, του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τους προβληματισμούς, την αγωνία και τις απόψεις τους, καθώς και να ενημερωθούν από τον επικεφαλής του Υπουργείου για τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των καταναλωτών ενέργειας από τις αλματώδεις ανατιμήσεις που έχει επιφέρει η παγκόσμια κρίση στον ενεργειακό τομέα.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος μετέφερε στον Υπουργό τα αιτήματα και τις προτάσεις των επιχειρήσεων μελών του που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και έλαβε από τον Υπουργό τη διαβεβαίωση ότι αυτά θα εξετασθούν προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ικανοποίησής τους.

     

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-ΣΒΘΣΕ, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 16 Νοεμβρίου 2021, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas.

Εκ μέρους της Περιφέρειας το Πρωτόκολλο υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, και εκ μέρους του Συνδέσμου, από την Πρόεδρο κ. Ελένη Κολιοπούλου, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους, και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση των στόχων της Ε.Ε. για την μετάβαση προς μια πράσινη, κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή Περιφέρεια, επ’ ωφελεία των πολιτών και των επιχειρήσεων της.

       

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-ΣΒΘΣΕ, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 19 Οκτωβρίου 2021, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Πρωτόκολλο υπεγράφη από τον Πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη και εκ μέρους του Συνδέσμου, από την Πρόεδρο κ. Ελένη Κολιοπούλου, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στα Γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών,αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση της έρευνας, καθώς και στην εξοικείωση των νέων επιστημόνων με την επιχειρηματική σκέψη.

         

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με Θέμα: «Κρίσιμα και Επίκαιρα Φοροτεχνικά, Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Οικονομικά Ζητήματα», Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30/9/2021 το Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, σε συνεργασία με τη N|E|P|A Economic Consulting*, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, με Θέμα: «Κρίσιμα και Επίκαιρα Φοροτεχνικά, Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Οικονομικά Ζητήματα»

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες του χώρου κ.κ.:

Ραπανάκης Πέτρος, Εργατολόγος – Οικονομολόγος, – Σύμβουλος επιχειρήσεων με μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα εργατικής νομοθεσίας και ανθρώπινου δυναμικού

Νιφορόπουλος Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος – Πρόεδρος του Δ.Σ & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΩΡΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.»

Πατήρης Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος – Λογιστής – Φοροτεχνικός. Ιδιοκτήτης & CEO της εταιρείας N|E|P|A Economic Consulting Ltd.

           

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα: «Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων – Επικοινωνιών στον τομέα των Επιχειρήσεων», Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Η σημασία της Κυβερνο-ασφάλειας στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα και ο ρόλος του ανθρώπου στα θέματα Κυβερνο-ασφάλειας, ήταν στο επίκεντρο της ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων Nisos Advisors, την Τετάρτη 26/5/2021.Με μεγάλο ενδιαφέρον, οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων, παρακολούθησαν μία λεπτομερή ανάλυση της έννοιας της ολιστικής ασφάλειας στον τομέα των Επιχειρήσεων.

         

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα: «Αποκατάσταση όρων λειτουργίας της Παραγωγικής Οικονομίας», Δευτέρα 10 Μαΐου 2021


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της Διευρυμένης Συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, φιλοξένησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σε μία διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με Θέμα:

«Αποκατάσταση όρων λειτουργίας της Παραγωγικής Οικονομίας»

 

Με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και στελεχών των επιχειρήσεων-μελών, καθώς και συνεργατών του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών για την πορεία της Οικονομίας, τις προβλέψεις για το μέλλον του τόπου μας και τους Στρατηγικούς Στόχους και τις Πολιτικές του Υπουργείου, για την αποκατάσταση των όρων λειτουργίας της Παραγωγικής Οικονομίας και ιδιαίτερα της Βιομηχανίας.

             

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα: «Brexit: Ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τα νέα δεδομένα», Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη 21/4/2021, ψηφιακή εκδήλωση για την ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων σχετικά με την Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΒ, καθώς και για τις σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει μετά την εφαρμογή της από την 01/01/2021.

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 8 Απριλίου 2021, η Εταιρεία Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ΑΕ, και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της.
      

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.


Πραγματοποίηση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με Θέμα: «ΟΕΕ – Overall Equipment Effectiveness: Εργαλείο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας», Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021


Με μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, το διαδικτυακό Σεμινάριο με Θέμα:


«ΟΕΕ – Overall Equipment Effectiveness: Εργαλείο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας»


   Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο είχε στόχο την παρουσίαση του δείκτη ΟΕΕ – Overall Equipment Effectiveness, την ανάλυση των 6 μεγάλων απωλειών της παραγωγής και την αποτύπωσή τους μέσω του δείκτη OEE. Επιπλέον παρουσιάστηκαν παραδείγματα από διαφορετικές βιομηχανίες και αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο τα αποτελέσματα του OEE μπορεί να καθοδηγήσουν στην επιλογή των καταλλήλων εργαλείων και μεθόδων για την απαλοιφή των αιτίων που μειώνουν την παραγωγικότητα, καταλήγοντας στην ανακάλυψη του «κρυμμένου Εργοστασίου», δηλαδή τη δυναμικότητα που δεν αξιοποιείται. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Σπύρος Βαμβακάς, Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Βιομηχανίας, Αντιπρόεδρος Hellenic Maintenance Society HMS, ο οποίος διαθέτει εμπειρία 25 ετών σαν στέλεχος πολυεθνικής και 10 ετών σαν ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στην εφαρμογή της μεθοδολογίας Lean Manufacturing.

             

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα: «Βιομηχανία-Στρατηγικοί Στόχοι Ανάπτυξης», Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος υποδέχθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 από τις 16.00 μέχρι τις 17.00 τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νικόλαο Παπαθανάση, στο πλαίσιο της 2ης Διευρυμένης Συνεδρίασης του Δ.Σ. για το 2021, σε μία διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με Θέμα:


«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία άκρως εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό.

               

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα:«Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων μέσω των νέων προκηρύξεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16», Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα:


«Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων μέσω των νέων προκηρύξεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16»


στην οποία παρουσιάστηκαν οι τρεις νέες προκηρύξεις καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού», με εισηγητή τον κ. Σωτήρη Αθανασίου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και ο κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων του Υπουργείου.

           

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης με Θέμα:«MyDATA:ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», Τετάρτη  24 Φεβρουαρίου 2021


Η πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ και όλες οι εξελίξεις που αφορούν στη διαδικασία υλοποίησης του νέου συστήματος ηλεκτρονικών βιβλίων και ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τις επιχειρήσεις, ήταν στο επίκεντρο της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης, με Θέμα:

«MyDATA: ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΘΣΕ), την Τετάρτη 24/2/2021, την οποία χαιρέτισε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής.


                  

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Κοινή εκδήλωση ΣΕΒ – ΣΒΘΣΕ «Η ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων και την ασφάλεια δικαίου των επενδύσεων», Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ο εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας και οι πρωτοβουλίες που βελτιώνουν σταδιακά το επιχειρηματικό περιβάλλον για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των μεταποιητικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ήταν στο επίκεντρο της διαδικτυακής συζήτησης, με θέμα «Εξελίξεις σε θέματα χωροταξίας και αδειοδότησης» που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΘΣΕ), την Τετάρτη, 3/2/2021. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Δρ Ευθύμιος Μπακογιάννης

       

    Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  


Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης ΣΒΘΣΕ - Υπ. Οικονομικών, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος φιλοξένησε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 από τις 16.00 μέχρι τις 18.00 τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη στο πλαίσιο της 1ης Διευρυμένης Συνεδρίασης του Δ.Σ. για τη νέα χρονιά, σε μία διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ & ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ»
 

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία άκρως εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό.

Αναλυτικότερα ο κ. Σκυλακάκης κατά την αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε σε δύο τομείς μέσω των οποίων το Σχέδιο θα επιδιώξει να ενισχύσει τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα α) την επιτάχυνση της έξυπνης βιομηχανίας (Industry 4.0), με τη μορφή επιδοτήσεων και β) τα Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ιδιωτικές επενδύσεις, με τη μορφή δανεισμού.

         

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.