Δράσεις Εξωστρέφειας 2023

 

Πραγματοποίηση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με Θέμα: “Marketing & Επικοινωνία”, 6 Απριλίου 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 το Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με Θέμα:

«Marketing & Επικοινωνία»

 

Πρόκειται για το δεύτερο σεμινάριο του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Σύνδεσμος, με σκοπό να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τον νέο ψηφιακό κόσμο και τους τρόπους επικοινωνίας.

Τον Μάιο ο κύκλος θα κλείσει με το τρίτο σεμινάριο που αφορά στη «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού & Διαχείριση Αλλαγών».

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου «Marketing & Επικοινωνία», έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη προσωπικών ικανοτήτων και στο να απαντήσει τα παρακάτω ερωτήματα:

•Γιατί πρέπει να είμαστε online •Πού πρέπει να έχουμε παρουσία •Τι είδους εργαλεία χρειαζόμαστε για μια αποτελεσματική παρουσία στο Διαδίκτυο

          Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Συνάντηση – Networking του ΣΒΘΣΕ με Επιχειρήσεις του Νομού Βοιωτίας, 31 Μαρτίου 2023

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ, συνεδρίασε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λ. Κουτσοπετάλου 1, στη Λιβαδειά και κατόπιν συναντήθηκε με εκπροσώπους επιχειρήσεων του Νομού, στο χώρο του Café Art Nouveau.

Σε μία ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου αφουγκράστηκαν τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο Σύνδεσμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Στερεάς Ελλάδας και ευρύτερα.

            Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.   Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΒΘΣΕ και της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 23 Μαρτίου 2023

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 23 Μαρτίου 2023, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (MOKE) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκ μέρους του Συνδέσμου υπεγράφη από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Συριανό, και εκ μέρους της ΜΟΚΕ ΠΘ από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Α. Σταμπουλή.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της μακράς και επιτυχημένης συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριότητά τους και την ανάληψη από κοινού δράσεων και πρωτοβουλιών, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη διασύνδεση της Επιχειρηματικής με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στην ενίσχυση και αξιοποίηση της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και στην παραγωγή, καθώς και στην εξοικείωση των νέων επιστημόνων με την επιχειρηματική σκέψη.

      Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Ο ΣΒΘΣΕ φιλοξένησε στα γραφεία του τη Διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΕΒ, 6 Μαρτίου 2023

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ φιλοξένησε τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 στα γραφεία του, στο Βόλο, την 7μελή αποστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιο Βιδάλη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Ξηρογιάννη, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του.

            Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Πραγματοποίηση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με Θέμα: «Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων», 17 Φεβρουαρίου 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 το Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με Θέμα:

«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ»

 

Πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο του νέου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Σύνδεσμος, το οποίο είχε ως αντικείμενο τις σύγχρονες μεθόδους ανάπτυξης πωλήσεων. Ως συνέχεια του κύκλου, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία» και ο κύκλος θα κλείσει με το τρίτο σεμινάριο που αφορά στη «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού & Διαχείριση Αλλαγών» και θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Το πρόγραμμα του πρώτου σεμιναρίου, έδωσε έμφαση στην επίλυση προβλημάτων και σε συγκεκριμένες τεχνικές και συμπεριφορές, με τις οποίες ο πωλητής μπορεί να χειριστεί πιο αποτελεσματικά τη διαδικασία πώλησης.

          Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα: «Μεταρρύθμιση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιλογή, Καινοτομία, Εξέλιξη», 13 Φεβρουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00, στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, εκδήλωση με θέμα: “Μεταρρύθμιση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιλογή, Καινοτομία, Εξέλιξη”. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας ΥΠΑΙΘ, κ. Γεώργιος Βούτσινος.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, χαιρετισμό απηύθυνε, ο Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Αθανάσιος Συριανός, ενώ ως εισηγήτρια συμμετείχε η κ. Χριστίνα – Ελένη Ζαρμπούνη, Στέλεχος Διοικητικής Υποστήριξης ΣΒΘΣΕ και Μέλος του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) Θεσσαλίας.

          Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Πραγματοποίηση Ψηφιακού Εργαστηρίου του ΣΕΒ με τίτλο: «Βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον: η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης», 13 Φεβρουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00 το Ψηφιακό Εργαστήριο του ΣΕΒ με τίτλο: «Βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον: η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης», με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, κ. Βασίλειου Κλειτσογιάννη, ο οποίος έθεσε ερωτήματα γύρω από θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου.

          Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΒΘΣΕ με τον τ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, στα γραφεία του Συνδέσμου, 3 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος είχε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 ο τ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του Συνδέσμου, στο Βόλο.

Τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συνδέσμου και τα οποία τέθηκαν στον κ. Σταθάκη, είναι το αυξημένο κόστος ενέργειας, το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων για τις υπηρεσίες του ΟΛΒ που οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση, το θέμα διαχείρισης των αποβλήτων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς (start-up) επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, παραδόθηκε στον τ. Υπουργό, φάκελος με τα πρόσφατα υπομνήματα του Συνδέσμου προς τα αρμόδια Υπουργεία, σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα.

                Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.  

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & την Κυκλική Οικονομία – Κοπή Πίτας ΣΒΘΣΕ 2023, 27 Ιανουαρίου 2023

Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων υλοποιήθηκε η ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & την ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, σε συνδυασμό με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο Συνεδριακό χώρο ERGON SHOWGROUND EVENT HALL, του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα, στο Βόλο.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του έτους από τον ΣΒΘΣΕ, η οποία είχε ως στόχο να εστιάσει στα πολύ επίκαιρα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας, ζητήματα τα οποία απασχολούν όλους τους πολίτες, είτε δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά είτε όχι, και η υιοθέτησή τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η κοινωνία, να αναβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων μέσω ευφυέστερης χρήσης των πόρων και να δημιουργούνται οι βάσεις μιας σύγχρονης οικονομίας που συμβάλλει στην ευημερία όλων των πολιτών και των μελλοντικών γενεών.

            Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.
A-
A
A+
Accessibility in the sense considered here refers to the design of products, devices, services, or environments so as to be usable by people with disabilities. The concept of accessible design and practice of accessible development ensures both "direct access" (i.e. unassisted) and "indirect access" meaning compatibility with a person's assistive technology (for example, computer screen readers).