Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι

10.06.2023

Αθανάσιος Συριανός - Πρόεδρος ΔΣ ΣΒΘΣΕ

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι

Ανησυχία για τα σημάδια ύφεσης που κατέγραψε η βιομηχανία στους πρώτους μήνες του 2023 εκφράζουν οι βιομήχανοι της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τονίζουν παράλληλα την ανάγκη για σταθερή Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της χθεσινοβραδυνής ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Συριανός (στη φωτο με τον Μ. Σχοινά), τόνισε σχετικά: “Ενώ είχαμε σημειώσει καλές επιδόσεις τα χρόνια της κρίσης και η βιομηχανία ήταν από τους κλάδους με την μικρότερη ύφεση διαπιστώνουμε τους πρώτους μήνες του έτους ότι η βιομηχανική παραγωγή σημειώνει μια μικρή κάμψη και αυτό είναι λόγος ανησυχίας και πρέπει να εκτιμηθεί βαθύτερα αν το ενεργειακό κόστος, οι πρώτες ύλες, ο πληθωρισμός συμβάλουν στην συρρίκνωση αυτή, δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία τι συμβαίνει. Οι εξαγωγές συνεχίζουν να δείχνουν αυξητικό ρυθμό, βεβαίως το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τις εισαγωγές, οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις”.

Εάν θέλουμε να πετύχουμε 3% μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρώπης – τόνισε επίσης ο κ.Συριανός στην ομιλία του στη γ.σ. – θα χρειαστούμε 14 χρόνια για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2008 και έκανε επίσης λόγο για ανάγκη της βιομηχανίας και της οικονομίας για σταθερή κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει ένα σταθερός προγραμματισμός, καθώς όπως σημείωσε οι άνθρωποι των επιχειρήσεων δεν αγαπούν τις εκπλήξεις και τους πειραματισμούς.

Tο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΒΘΣΕ, συνιστά μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, “την οποία έχουμε εθνικό καθήκον να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό” και στην κατεύθυνση αυτή εξέφρασε την άποψη ότι “για να γίνει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που κληρονομήσαμε. Στόχος της Εθνικής Στρατηγικής είναι να καταστεί η βιομηχανία ηγέτης στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Γιατί είναι η βιομηχανία που επηρεάζει σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξής της χώρας, καθώς και τον βαθμό́ εξωστρέφειας, καινοτομίας και διασύνδεσης με την τεχνολογία».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.