Παρουσία Ομάδων Φοιτητών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΘΣΕ

29.11.2023
Παρουσία Ομάδων Φοιτητών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΘΣΕ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, είχε την χαρά να φιλοξενήσει επτά ομάδες φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους καινοτόμες ιδέες, κατά την Ετήσια Γενική του Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ERGON SHOWGROUND στον Βόλο.

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της εικοσαετούς συνεργασίας του με την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και προκειμένου να υποστηρίξει και να προωθήσει τα καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα ομάδων φοιτητών όπως αυτά παρουσιάστηκαν στον ετήσιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του ΠΘ «Καινοτολμώ 2023», φιλοξένησε τους φοιτητές και τις ιδέες τους στην Ανοικτή Ετήσια Γενική του Συνέλευση.


Οι 7 ομάδες των φοιτητών με τις ακόλουθες ονομασίες: e-tree, Re-stretto, Cotton bricket, Water Coaster, Έξυπνος κάδος ανακύκλωσης, CarpOil & Nom-Nom, παρευρέθηκαν στο χώρο και τοποθέτησαν flipcharts, πίνακες και posters, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους και συνομιλώντας με τους ενδιαφερόμενους.

Πλήθος συμμετεχόντων στην Συνέλευση, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Πολιτικοί και Επιχειρηματίες, είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να συζητήσουν με τους φοιτητές για τις καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις τους.


Παράλληλα ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας-ΜΟΚΕ του Π.Θ. Δρ. Γεώργιος Σταμπουλής, μιλώντας στην Ανοικτή εκδήλωση Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, παρουσίασε τις δράσεις και το έργο της ΜΟΚΕ, η οποία κλείνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας και αναφέρθηκε στην μακροχρόνια και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με τον Σύνδεσμο, με την υποστήριξη του οποίου, πραγματοποιήθηκε φέτος ο ετήσιος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας του ΠΘ «Καινοτολμώ 2023.


A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.