Πραγματοποίηση B2B INFO SESSIONS με θέμα: “Συστήματα Διαχείρισης Τρωκτικών & Εντόμων”, 15 Ιουνίου 2023

29.11.2023
Πραγματοποίηση B2B INFO SESSIONS με θέμα: “Συστήματα Διαχείρισης Τρωκτικών & Εντόμων”, 15 Ιουνίου 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 το πρώτο Διαδικτυακό Εργαστήριο με αντικείμενο τα “Συστήματα Διαχείρισης Τρωκτικών & Εντόμων”, με το οποίο ο Σύνδεσμος εγκαινίασε τη νέα ενότητα εξειδικευμένων εργαστηρίων με τίτλο B2B INFO SESSIONS.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ο Σύνδεσμος επιδιώκει να συνδέσει την παραγωγή με την γνώση και εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί.

Το Πρώτο Διαδικτυακό Εργαστήριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις Επιχειρήσεις-Μέλη του, AGROSPECOM & CENTAUR.

Εισηγητές του Σεμιναρίου ήταν ο Καθηγητής Εντομολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασίου και ο κ. Βασίλης Σωτηρούδας, Γεωπόνος-Επιστήμων Τροφίμων, Διευθυντής της AgroSpeCom, οι οποίοι μεταξύ άλλων παρουσίασαν τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα και τις προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα της διαχείρισης τρωκτικών και εντόμων.

Στο πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου, εξετάσθηκαν επίσης οι προδιαγραφές των συστημάτων διαχείρισης τρωκτικών και εντόμων, τα οποία αποτελούν ουσιαστική προστασία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, αλλά και απαντούν στις απαιτήσεις κάθε επιθεωρητή ποιότητας, ενώ οι συμμετέχοντες έμαθαν πως να βελτιώσουν τα αδύναμα σημεία και να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία για τον μηδενισμό των εντόμων.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή της Υποτροφίας “Αθανασίου Σωτηρούδα” στην μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Γεωπονικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Γκουργκούτα, για τη μελέτη της με αντικείμενο τα έντομα αποθηκευμένων τροφίμων.

Η Υποτροφία αποδίδεται για 10η δέκατη συνεχή χρονιά προς τιμήν και σε μνήμη του ιδρυτή της AGROSPECOM Αθανασίου Σωτηρούδα.

Συντονίστρια του Σεμιναρίου ήταν η κ. Κωνσταντίνα Σιγαλού, Διευθύντρια του Γραφείου Πωλήσεων Νότιας Ελλάδας της AgroSpeCom.

Η AgroSpeCom ΕΠΕ, ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα διαθέτει 7 υποκαταστήματα και πάνω από 25 εκπαιδευμένους γεωπόνους, παρέχοντας υπηρεσίες απεντομώσεων και μυοκτονυών, ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης παρασίτων και υπηρεσίες διαχείρισης φορτίων, οι οποίες ικανοποιούν όλα τα σχετικά συστήματα ποιότητας.

Η τεχνογνωσία του δυναμικού της AgroSpeCom και ο υλικοτεχνικός της εξοπλισμός ταξιδεύει τα τελευταία χρόνια και εκτός συνόρων αναλαμβάνοντας πολύ απαιτητικά έργα.

Η AgroSpeCom είναι πρωτοπόρος στον κλάδο IPM-Fumigation, διαθέτει 4 θαλάμους απεντόμωσης & 1 εργαστήριο, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία θερμικής απεντόμωσης BMSB και προωθεί στην Ελλάδα τις καινοτόμες τεχνολογίες και τους αισθητήρες της Centaur Technologies MIKE, της ο οποίας ο κ. Σωτηρούδας είναι συνιδρυτής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλάμβανε τα εξής:

Α. Ενότητα: Σύστημα Διαχείρισης Τρωκτικών & Εντόμων

•Διαχείριση κατά την παραλαβή Α και Β υλών
•Προστασία των χώρων παραγωγής
•Δυνητικοί κίνδυνοι από τα παράσιτα
•Απαιτήσεις του HACCP
•Νέες τεχνολογίες στην διαχείριση παρασίτων
•Υπάρχει επικινδυνότητα για εργαζόμενους και καταναλωτές;

Β. Ενότητα: Σύστημα Διαχείρισης Τρωκτικών & Εντόμων

•Τροφοδοτική αλυσίδα από το σιλό μέχρι το ράφι
•Απεντόμωση σιτηρών, γραμμών παραγωγής, χώρων αποθήκευσης και αλεύρων
•Πότε χρειάζεται απεντόμωση;
•Εντοπισμός των σημείων επιμόλυνσης στην αλυσίδα
•Ικανότητα εντόμων να προσβάλουν πακέτα
•Υπάρχει επικινδυνότητα για εργαζόμενους και καταναλωτές;

Αυτή η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος θα συνεχιστεί και με διαφορετικές θεματολογίες, καθώς ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις-μέλη του, αφενός γιατί τις βοηθά να εκπαιδεύουν τα στελέχη τους, παρέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις, τεχνικές και πρακτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από τις εξελίξεις σε κάθε εξειδικευμένο τομέα,

και αφετέρου, ίσως και πιο σημαντικό,

γιατί τους δίνει τη δυνατότητα της δικτύωσης και της ανταλλαγής απόψεων με ειδικούς και εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, τους δίνει την ευκαιρία να μάθουν από τις βέλτιστες πρακτικές του εκάστοτε κλάδου, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους & συνεργάτες από άλλες επιχειρήσεις.

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.