Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Εκδήλωσης με Θέμα: «Μετάκληση Εργαζομένων από Τρίτες Χώρες», Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

13.02.2024
Πραγματοποίηση Διαδικτυακής Εκδήλωσης με Θέμα: «Μετάκληση Εργαζομένων από Τρίτες Χώρες», Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία INGROUP, στο πλαίσιο της ενότητας B2B INFO SESSIONS, με θέμα την “Μετάκληση Εργαζομένων από Τρίτες Χώρες”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στόχο έχει να αναδείξει λύσεις που μπορούν να παρέχουν επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, σε προβλήματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους τρόπους ανεύρεσης κατάλληλα εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο και αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες, καταλήγοντας ότι η λύση της μετάκλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες μπορεί να αξιοποιηθεί ως μία αποτελεσματική και καινοτόμος προσέγγιση για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η κ. Αποστολία Μαλαμούλη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Εργοστασίου Βόλου Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ – Lafarge Holcim Group και Μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος εκπροσωπώντας και την Ομάδα Εργασίας του Συνδέσμου P6, η οποία ασχολείται με τα θέματα του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσαβδάρης, η κα Μαρινάκη Χρυσούλα Δικηγόρος Αθηνών, εξειδικευμένη σε ζητήματα του Δικαίου Καταστάσεως Αλλοδαπών, συνεργάτιδα της INGROUP, ο κ. Παπαλάμπρου Νικόλαος Δ/νων Σύμβουλος της INGROUP, και ο κ. Οικονομίδης Χρήστος, Business Unit Director της INGROUP.

Τον συντονισμό των εργασιών της διαδικτυακής εκδήλωσης, πραγματοποίησε η κα. Χριστίνα-Ελένη Ζαρμπούνη, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΣΒΘΣΕ.

Η διαδικτυακή Εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την INGROUP.

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.