ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Ευρωπαϊκή Οδηγία CSRD: Σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων ΣΕΒ σε συνεργασία με ΕΥ, Grant Thornton και KPMG

10.06.2024
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Ευρωπαϊκή Οδηγία CSRD: Σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων ΣΕΒ σε συνεργασία με ΕΥ, Grant Thornton και KPMG

Ο ΣΕΒ σας προσκαλεί στη σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών σεμιναρίων σχετικά με την ευρωπαϊκή Οδηγία-σταθμό για τις εταιρικές αναφορές βιωσιμότητας, CSRD.

Η Οδηγία CSRD εισάγει τη νομική υποχρέωση για γνωστοποιήσεις σε θέματα βιωσιμότητας. Πρόκειται για εξέλιξη που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων καθώς οι γνωστοποιήσεις που απαιτούνται προκύπτουν και από στοιχεία που πρέπει να συλλέξουν οι επιχειρήσεις από την αλυσίδα αξίας τους.

Η σειρά των τριών διαδικτυακών σεμιναρίων του ΣΕΒ με τη συνεργασία μεγάλων συμβουλευτικών εταιρειών, θα προσφέρει έγκυρη ενημέρωση για τις απαιτήσεις της και την πρακτική εφαρμογή της Οδηγίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να λάβουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους από ειδικούς κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συντονίσει η Εύα Γκενάκου, Ειδικός ESG, Συντονίστρια Επιτροπής ESG του ΣΕΒ.

1. CSRD – Εισαγωγή στην Οδηγία και οι Γενικές Γνωστοποιήσεις
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 | 15:00 – 16:00 (πραγματοποιήθηκε)
 
2. CSRD – Ανάλυση διπλής ουσιαστικότητας και περιβαλλοντικές γνωστοποιήσεις

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 | 15:00 – 16:00

Στο δεύτερο σεμινάριο, η Κιάρα Κόντη, Partner, Sustainability Services, ΕΥ και η Ιφιγένεια Κουτίβα, PhD, Senior Manager, Climate, Nature and Water services, θα εστιάσουν στην ανάλυση διπλής ουσιαστικότητας (double materiality assessment). Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση που εισάγει η Οδηγία, και που απασχολεί πολλές επιχειρήσεις, καθώς είναι υποχρεωτική και καθορίζει όλα τα θέματα που πρέπει να γνωστοποιούνται, πέραν των γενικών, υποχρεωτικών, γνωστοποιήσεων. Επίσης, θα αναλύσουν τις γνωστοποιήσεις στις κατηγορίες Περιβαλλοντικών θεμάτων.
 
3. CSRD – Γνωστοποιήσεις για θέματα Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 | 15:00 – 16:00

Στο τρίτο σεμινάριο, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, Director, ESG & Sustainability Services, KPMG και ο Βασίλης Καμινάρης, Partner, Head of Audit, KPMG, θα περιγράψουν τις κατηγορίες των Κοινωνικών θεμάτων και της Εταιρικής Διακυβέρνησης, στις οποίες καλούνται οι επιχειρήσεις να κάνουν γνωστοποιήσεις. Θα παρουσιάσουν επίσης τους σχετικούς δείκτες στους δύο αυτούς άξονες ESG της Οδηγίας.

Για να εγγραφείτε πατήστε ΕΔΩ


A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.