Συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος - ΣΒΘΣΕ στη Συνάντηση του Sector Group Textiles στο Λονδίνο

04.03.2025
Συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος - ΣΒΘΣΕ στη Συνάντηση του Sector Group Textiles στο Λονδίνο

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος - ΣΒΘΣΕ συμμετείχε ενεργά στη συνάντηση του Sector Group Textiles του Enterprise Europe Network (EEN), που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2025. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τη συζήτηση των εξελίξεων στον κλάδο των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του δικτύου.


Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων και Βασικά Σημεία της Συνάντησης


18 Φεβρουαρίου 2025: Συνεδρίαση του Sector Group Textiles στο Wallacespace Clerkenwell Green.

Η ατζέντα της ημέρας περιελάμβανε:

Παρουσίαση νέων μελών και απολογισμός των δράσεων του 2024

Προγραμματισμός ενεργειών για το 2025 με έμφαση στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια

Συνεργασίες με άλλα Sector Groups (Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τουρισμός, Δημιουργικές Βιομηχανίες)

Διεθνείς συνεργασίες και προγραμματισμός εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά

Παρουσιάσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων θεσμικών φορέων σχετικά με τις πολιτικές καινοτομίας και ανάπτυξης του κλάδου


19 Φεβρουαρίου 2025: Επίσκεψη στην Έκθεση Source Fashion στο Olympia Center.

Η Έκθεση Source Fashion αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά γεγονότα στον τομέα της βιώσιμης μόδας και των καινοτόμων υλικών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις με βρετανικές εταιρείες, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο και να γνωρίσουν πρωτοπόρες επιχειρήσεις που προάγουν την κυκλική οικονομία και την υπεύθυνη παραγωγή.


20 Φεβρουαρίου 2025: Παρουσιάσεις από Εταιρείες και Stakeholders.

 Την τρίτη ημέρα της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από διακεκριμένους φορείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, όπως:

KAPDAA - The Offcut Company: Μετατροπή αποβλήτων από την παραγωγή ενδυμάτων σε χρήσιμα προϊόντα

The Stitch Society: Βιώσιμες και κυκλικές λύσεις για εργασιακά ενδύματα

ZERØTEC: Ψηφιακές λύσεις για την κυκλική μόδα

Fashion Innovation Agency - London College of Fashion: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη μόδα

Techstyler & Forbes Contributor Brooke Robert-Islam: Νέες τεχνολογίες και βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού

Arda Biomaterials: Δερμάτινες εναλλακτικές λύσεις από πρωτεΐνες αποβλήτων

Iinouiio Recycled Textiles: Αναγέννηση της βιομηχανίας ανακύκλωσης υφασμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο


Ο Ρόλος του Συνδέσμου στη Συνάντηση

Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπήθηκε από την Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, και Στέλεχος του EEN, κ. Κρις Έλεν Ζαρμπούνη, η οποία είχε την ευκαιρία να συμβάλει στις συζητήσεις και να προωθήσει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς δράσεις. 

Μέσα από τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ανάπτυξης συνεργασιών σε τομείς όπως η βιώσιμη παραγωγή, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών (AI, blockchain), καθώς και η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον κλάδο.


Συμπεράσματα και Προοπτικές


Η συνάντηση του Sector Group Textiles στο Λονδίνο ανέδειξε τις σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες που διαμορφώνονται στον κλάδο των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δίνοντας έμφαση στην:

Βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία

Ψηφιακή καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Διασυνοριακή συνεργασία και διεθνείς επιχειρηματικές αποστολές


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος - ΣΒΘΣΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις-μέλη του, διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με διεθνείς αγορές και αναδυόμενες τεχνολογίες στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις μας!

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.