Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου και Εκδήλωση του ΣΒΘΣΕ στην Χαλκίδα, 14 Ιουλίου 2023

29.11.2023
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου και Εκδήλωση του ΣΒΘΣΕ στην Χαλκίδα, 14 Ιουλίου 2023

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, συνεδρίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ευβοίας, στη Χαλκίδα και ακολούθησε εκδήλωση με κεντρικό θέμα, την παρουσίαση της μελέτης του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, για την Ανασυγκρότηση Της Βόρειας Εύβοιας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Εύβοιας, ενώ η μελέτη παρουσιάστηκε από την κα Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις.

Η διαΝΕΟσις συμμετέχει ενεργά στο έργο της επιτροπής που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2021 για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, υλοποιώντας αφιλοκερδώς δύο από τις μελέτες του στρατηγικού σχεδίου. Μετά από την πρωτοφανή καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου για την ανασυγκρότηση της περιοχής, υπό τον συντονισμό του κ. Σταύρου Μπένου. Η επιτροπή ανέλαβε άμεσα το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μελετών, και η διαΝΕΟσις ανέλαβε να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει δύο από αυτές και συγκεκριμένα τις πιο “ανθρωποκεντρικές” μελέτες του προγράμματος, αυτές που αφορούν στην υγεία, στα κοινωνικά δίκτυα και στην εργασία στη Βόρεια Εύβοια.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί, από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, κ. Αθανάσιο Συριανό, και τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Νικόλαο-Ανδρέα Μώρο. Η κα Βίκυ Κοτσιμπού, τηλεοπτική παραγωγός των εκπομπών “Business plan” και “EXPO news” του STAR Κεντρικής Ελλάδας, ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης.

 

Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμούς, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, κ. Ευάγγελος Κούκουζας.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, αφουγκράστηκαν τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και διερεύνησαν τους τρόπους με τους οποίους, ο Σύνδεσμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο επιχειρηματικό οικοσύστημα του Νομού Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ευρύτερα.

Άλλωστε, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, υπηρετεί διαχρονικά, από το 1966, την προστασία και προαγωγή των οικονομικών, ηθικών και επαγγελματικών συμφερόντων των επιχειρήσεων μελών του, αναβαθμίζει την συνεργασία και τον διάλογο της Βιομηχανίας με την Πολιτεία και τις άλλες παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες και προβάλλει την πολυδιάστατη προσφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Γεροντίτη, καθώς και τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Ευβοίας, για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την άψογη φιλοξενία που παρείχαν.

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.