Υπομνήματα 2018

04/12/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επανερχόμενος σχετικά με την αναγκαιότητα παροχής προς τις επιχειρήσεις της δυνατότητας άμεσης και πλήρους αξιοποίησης των ευεργετημάτων που τους παρέχει ο ισχύων Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016.

Υπόμνημα (pdf)


27/11/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει αναδειχθεί από τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα και συνεργάζονται με το λιμάνι του Βόλου και αφορά στην αδυναμία 24ωρης λειτουργίας των υπηρεσιών του λιμένα.

Υπόμνημα (pdf)


21/11/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις επιχειρήσεις, από την απαγόρευση της διέλευσης των φορτηγών οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, από το παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Υπόμνημα (pdf)


21/10/2018 –  Υπόμνημα προς την κα. Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την ασφάλιση των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υπόμνημα (pdf)


18/09/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με τη θέση σε διαβούλευση του Σχεδίου ΚΥΑ για τη διαδικασία καθορισμού, οριοθέτησης και οργάνωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης του «Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγάλης Μεμονωμένης Μονάδας».

Υπόμνημα (pdf)


12/09/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την προώθηση νέων βελτιωτικών τροποποιήσεων του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, οι οποίες ως στόχο έχουν να καταστήσουν το επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα μας, πιο φιλικό για τους υποψήφιους επενδυτές και συνάμα πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό για την ελληνική οικονομία.

Υπόμνημα (pdf)


06/09/2018 –  Ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο ΣΒΘΚΕ κατέθεσε 3 πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις μέτρων, για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Προτάσεις (pdf)


12/07/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με ζήτημα που έθεσαν οι επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, που αφορά στους Ιατρούς Εργασίας.

Υπόμνημα (pdf)


02/07/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με βεβαιώσεις εισφορών των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου για το έτος 2017.

Υπόμνημα (pdf)


18/06/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με αιτήματα που διατυπώνουν επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου, τα οποία αφορούν σε καθυστερήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΠΑνΕΚ-ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υπόμνημα (pdf)


11/06/2018 –  Υπόμνημα προς την κα. Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις υπό διαμόρφωση διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, στα πλαίσια του σχεδίου νόμου «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας»

Υπόμνημα (pdf)


08/06/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Ιωάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με παρατηρήσεις του Συνδέσμου στο σχέδιο νόμου για το δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών.

Υπόμνημα (pdf)


04/06/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών, με αφορμή την ψήφιση του Ν. 4512/2018 με την εφαρμογή των άρθρων 71Β και 71Γ που προστέθηκαν στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε. Ν. 4172/2013) και με τα οποία παρέχονται φορολογικά κίνητρα κεφαλαιοποίησης αφορολογήτων αποθεματικών αναπτυξιακών νόμων

Υπόμνημα (pdf)


15/02/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Γεώργιο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ»

Υπόμνημα (pdf)


07/02/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου, Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, με αφορμή τα αιτήματα για την πλήρη αξιοποίηση των ευεργετημάτων που παρέχει ο ισχύων Αναπτυξιακός Νόμος

Υπόμνημα (pdf)


12/01/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, με αφορμή τους σοβαρούς προβληματισμούς και τις ανησυχίες που έχει δημιουργήσει στις εξαγωγικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, ένας συγκεκριμένος περιοριστικός όρος που έχει τεθεί ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω»

Υπόμνημα (pdf)


11/01/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, με αφορμή την έκδοση της υπ΄ αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.70849/ΦΝ/393/2017 Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίστηκαν και σημάνθηκαν οι οδοί που χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο οποίο κάνει λόγο για συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν στις χερσαίες εμπορευματικές μεταφορές.

Υπόμνημα (pdf)


08/01/2018 –  Υπόμνημα προς τον κ. Κωνσταντίνο Φωτάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας & Καινοτομίας, για την υποβολή επισημάνσεων με αφορμή το από 18/12/2017 Δελτίο Τύπου της ΓΓΕΤ, με το οποίο γνωστοποιείται η αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης της Παρέμβασης ΙΙ του Α' κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας.

Υπόμνημα (pdf)
A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.