Υπομνήματα 2021

 

17/11/2021 –  Επισημάνσεις του ΣΒΘΣΕ για το νέο σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» και η διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου για την τόνωση του επενδυτικού κλίματος και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας

Υπόμνημα (pdf)

 

27/10/2021 –  Συμμετοχή του Συνδέσμου στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων» του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπόμνημα (pdf)

 

23/09/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή,σχετικά με την αναγκαιότητα σύνδεσης του Λιμένα Βόλου με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Υπόμνημα (pdf)

 

10/09/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάση σχετικά με τις προτάσεις και τις επισημάνσεις του Συνδέσμου επί του σχεδίου νόμου «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις».

Υπόμνημα (pdf)

 

25/08/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αξιοποίησης της φορολογικής απαλλαγής για τις επιχειρήσεις, οι οποίες υλοποίησαν επενδύσεις στο πλαίσιο του Ν. 3299/2004.

Υπόμνημα (pdf)  


22/07/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με το Πρόγραμμα Κεφαλαίου Κίνησης με Επιδότηση Επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για Επιχειρηματική Χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και την αδυναμία εκπλήρωσης της υποχρέωσης διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων των επιχειρήσεων.

Υπόμνημα (pdf)  


8/07/2021 –  Ο ΣΒΘΣΕ απευθύνθηκε προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, θέτοντας υπόψιν τους τα θέματα που κατά προτεραιότητα διατύπωσαν οι μεταποιητικές – βιομηχανικές επιχειρήσεις μέλη του, για ζητήματα σημαντικά, που αφορούν στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος άσκησης της δραστηριότητάς τους, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις και να συμμετάσχουν ισότιμα στα οφέλη του μετασχηματισμού του παραγωγικού προτύπου της χώρας.

Υπόμνημα (pdf)  


26/05/2021 –  Τους προβληματισμούς, τις επισημάνσεις και τις προτάσεις των επιχειρήσεων - μελών του απέστειλε ο ΣΒΘΣΕ προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, επί του σχεδίου νόμου που τέθηκε στη διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Υπόμνημα (pdf)  


21/05/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Κ. Καραμανλή, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Α. Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και κ. Ν. Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με την αναγκαιότητα επαναφοράς της δυνατότητας αναθεώρησης των τιμών, λόγω της υπέρμετρης αύξησης του κόστους αυτών, για υλικά κατασκευών που χρησιμοποιούνται στα Δημόσια Έργα.

Υπόμνημα (pdf)  


12/05/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς την κ. Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας, σχετικά με αίτημα για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου.

Υπόμνημα (pdf)  


12/05/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών, σχετικά με αίτημα για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου.

Υπόμνημα (pdf)  


19/04/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, Διοικητή ΟΑΕΔ, για τα πεδία πολιτικής του ΟΑΕΔ σχετικά με τα προγράμματα Κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24 και 1-49.

Υπόμνημα (pdf)

 

01/04/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, Διοικητή ΟΑΕΔ, για την υιοθέτηση του συστήματος τηλεκπαίδευσης κατά την υλοποίηση προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49.

Υπόμνημα (pdf)  


31/03/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναδρομική εφαρμογή των διατάξεων του άρθρο 34 του Ν. 4670/2020

Υπόμνημα (pdf)  


31/03/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Χρήστο Χάλαρη, Διοικητή Ε-ΕΦΚΑ, για την επίσπευση της έκδοσης διευκρινιστικής εγκυκλίου και την προσαρμογή του συστήματος των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων για την ορθή εφαρμογή του άρθρου 34 του Ν. 4670/2020.

Υπόμνημα (pdf)  


30/03/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών αναφορικά με την υποστήριξη αιτήματος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου για την διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης στην Εθνική Οδό, κατά την έξοδο από τη Β’ ΒΙΠΕ

Υπόμνημα (pdf)  


24/03/2021 –  Συμπληρωματικό Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με θέματα που αφορούν στο πεδίο πολιτικής του Υπουργείου.

Υπόμνημα (pdf)  


26/02/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέριμνας για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το παρελθόν εξαιρέθηκαν από τις πολιτικές ελάφρυνσης της επιβάρυνσης.

Υπόμνημα (pdf)  


25/02/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με την κατάρτιση ενός πλαισίου δράσεων και παρεμβάσεων που θα υποβληθεί προς έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την περίληψη σε αυτό ενεργειών και δράσεων χρηματοδότησης για την αποκατάσταση όλων των υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών, στα πλαίσια της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της διασφάλισης ισορροπίας και συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.

Υπόμνημα (pdf)  


17/02/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη,  Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, σε συνέχεια της διαδικτυακής συζήτησης που διοργανώθηκε από κοινού από τον ΣΕΒ και τον ΣΒΘΣΕ, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, σχετικά με θέματα που αφορούν στο πεδίο πολιτικής του Υπουργείου.

Υπόμνημα (pdf)  


15/02/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και προς την κα. Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέα Εργασίας, σχετικά με την αναγκαιότητα κάλυψης του αυξημένου κόστους λειτουργίας των βιομηχανικών – μεταποιητικών επιχειρήσεων, που δεν έχουν αναστείλει την παραγωγική τους δραστηριότητα, λόγω αυξημένων δαπανών πρόληψης κατά την πανδημία.

Υπόμνημα (pdf)  


11/02/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την παροχή στήριξης των εκμισθωτών από τη είσπραξη μισθωμάτων

Υπόμνημα (pdf)  


25/01/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σχετικά με την υπαγωγή δυνητικών δικαιούχων στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ)

Υπόμνημα (pdf)  


20/01/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την υποστήριξη των προσπαθειών διεύρυνσης της παρουσίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές

Υπόμνημα (pdf)  


18/01/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αναγκαιότητα ένταξης και των νομικών προσώπων που ενοικιάζουν ακίνητα, σε καθεστώς αποζημίωσης ανάλογο αυτού που ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα εκμισθωτές ακινήτων. Όμοια επιστολή εστάλη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο.

Υπόμνημα (pdf)  


15/01/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αναφερόμενος σε θέμα το οποίο τέθηκε από επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου και αφορά στην έκδοση Εγγυητικών Επιστολών Υψηλής Διαβάθμισης (A' rate class).

Υπόμνημα (pdf)  


12/01/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αναφερόμενος στη δυνατότητα χρηματοδότησης των επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων με την εγγύηση εξαγωγικών πιστώσεων ξένων κρατών και τη διερεύνηση της ενσωμάτωσης μιας παρόμοιας πρωτοβουλίας, ως μορφής χρηματοδότησης, στο εθνικό αναπτυξιακό πλαίσιο.

Υπόμνημα (pdf)  


12/01/2021 –  Υπόμνημα ΣΒΘΣΕ προς τον κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σχετικά με αίτημα που διατυπώνουν επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου που είναι εγκατεστημένες στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου και αφορά στην αδυναμία ασφαλούς πρόσβασης στην Εθνική Οδό, κατά την έξοδο από τη Β' ΒΙΠΕ.

Υπόμνημα (pdf)

A-
A
A+
Η προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό είναι η πρακτική ενσωμάτωσης για την εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να εμποδίζουν την αλληλεπίδραση ή την πρόσβαση σε ιστότοπους του Παγκόσμιου Ιστού από άτομα με σωματικές αναπηρίες, καταστάσεις αναπηρίας και κοινωνικοοικονομικούς περιορισμούς όσον αφορά το εύρος ζώνης και την ταχύτητα. Όταν οι ιστότοποι έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και επεξεργαστεί σωστά, γενικά όλοι οι χρήστες έχουν ισότιμη πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργικότητα.